Jan Van De Ven

Het start pas goed voor Jan Van De Ven in 1990:

  • hij zit dan mét Van De Ven & the men in de finale van Humo’s rock-rally,
  • wordt samen met violist Staf Dierckx laureaat van Studio Brussel’s Tin Pan Alley-rally
  • brengt zijn eerste single forever young uit.

Er volgen, tussen 1991 en 1995, nog drie singles (zie discografie). Zijn eerste full-cd the day that I was born komt ook in die periode uit. Alles in samenwerking met “the men” (die ondertussen wel af en toe van samenstelling wisselen).

Voor de “traveling man” is Vlaanderen op dat ogenblik, 1995, te klein. Hij schaft zichzelf een zwerfwagen aan en begint aan wat hij, met gevoel voor zelfrelativering, omschrijft als: de verovering van Wallonië. Verslagen over zijn waalse avonturen zijn voor iedereen wekelijks te volgen bij hallo Hautekiet, het toenmalig zéér populaire Studio Brussel programma van Jan Hautekiet (die hem dan steevast de Bruce Springsteen van Willebroek noemt). Wat de radioman misschien minder goed wist was dat JVDVen evengoed en misschien zelfs méér door Antwerpse legende #Ferre Grignard was beïnvloed.

In 1998, verschijnt zijn tweede full-cd . Op “Stay with me” gaat JVDVen verder op zijn eigenzinnige weg. Afsluitend nummer “Langue d’amour” wijst de weg: naar het zuiden van België. Jan en zijn gezin gaan één jaar in een hotel in Houffalize werken. Een jaar van hard en zorgzaam “labeur”.