Van De Ven & The Men

Van de Ven & The Men, begon in 1990 en speelde meteen de finale van de “Rock Rally” de belangrijkste talentenjacht voor rockgroepen in Vlaanderen.

Hun muziek wordt omschreven als wervelend en is vooral live aanstekelijk. Rock met folk en country-invloeden waarin andere stijlen als Blues en pop nooit ver weg zijn. De eerste uitgave van de groep heeft een swingend orgeltje in zijn rangen, dit kan je nog horen op een aantal opnamen. Wanneer de orgelist het voor bekeken houdt is de opstelling Drums, Bas, El.Gitaar, akk.Gitaar en viool. Die viool is een rode draad doorheen alle bezettingen. Er zijn een paar ledenwissels maar het geluid van “Van De Ven & The Men” blijft in wezen hetzelfde.

Hun eerste cd heet “The Day That I Was Born…” daaruit wordt de single “Factory Song” getrokken met versterking van “Kid” Ludo Mariman.

In 1995 komt hun tweede cd uit “Stay With Me…” Daarop speelt de groep met weer met een aantal nieuwe bandleden. In 2010 is er een nieuwe groepsbezetting voor de live-optredens. De 2 full cd’s zijn heruitgebracht door “Vanvoxrecords” onder de naam “the first 2 albums” en je kan ze beluisteren op deze website.